Wilt u fris en fruitig BLIJVEN werken? Denk aan een goede zithouding!

De rustpose is bij een zithouding afhankelijk van de zwaartekracht. Nek en wervelkolom zouden zoveel mogelijk in een rechte lijn onder elkaar moeten zitten, zodat het gewicht van je hoofd goed wordt opgevangen.

Bij het werken achter een computer/laptop betekent dit dat de bureaustoel op een hoogte moet staan om de benen in een hoek van 90 graden te zetten en het bureau moet zorgen dat de armen in 90 graden staan om het toetsenbord te bedienen. Zoals u op de afbeelding kunt zien, dien je op voldoende afstand en in de juiste hoek te zitten vanaf je beeldscherm. In de afbeelding is gebruik gemaakt van een laptopstandaard om de juiste werkhouding te krijgen.

Opgesomd:
🍃 Afstand van het beeldscherm 50 - 60cm
🍃 Hoek ten opzichte van de onderkant van het beeldscherm maximaal 45 graden
🍃 Hoek van armen en benen 90 graden

Naast het aannemen van een juiste zithouding is het belangrijk voldoende rustmomenten in te lassen. Bij werkzaamheden met kleine monotone bewegingen en met lange autoritten is het extra belangrijk deze spieren af en toe te ontspannen en wat te rek en strekken.

Mocht dit niet helpen, dan kunt u voor een afspraak altijd bellen!
📞 06-81257979                                                                                                                    bron: rsi-alert.nl