7 tekenen dat je nu een massage nodig bent

Natuurlijk heb je geen excuus nodig voor een massage. Iedereen zou eigenlijk op regelmatige basis een massage moeten ondergaan voor een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid. Maar er zijn van die momenten waarop je direct een massage nodig hebt. Hier worden er 7 tekenen op een rij gezet die erop wijzen dat je NU een massage nodig hebt!

1. Elke beweging doet pijn.

Ben je er ook zo goed in om kleine pijntjes langdurig te negeren? Deze pijntjes zijn berichten van je lichaam om je te waarschuwen, dat je het rustiger aan moet doen. Luister je niet, dan zal je later de rekening gepresenteerd krijgen. Heb je het zo ver laten komen dat elke beweging pijn doet? Is je nek zo stijf dat je nauwelijks nog je hoofd kunt bewegen of protesteert je rug bij elke inspanning? Dan moet je NU een massage!

2. Je hebt onophoudend barstende hoofdpijn.

Wanneer je spieren rondom je schouders, rug en hoofd voortdurend gespannen zijn, hoef je niet lang te wachten totdat je last krijgt van spanningshoofdpijn. Wat is dan jouw eerste toevlucht? Grijp je naar de pijnstillers en ren je door? Met een pijnstiller kun je even de pijn onderdrukken, maar de oorzaak neem je er niet mee weg! Wat je wel nodig hebt? NU meteen een ontspannende massage!

3. Je weet niet meer wat goede nachtrust is

De meeste massagetherapeuten zullen het beamen: slapeloosheid is een veelvoorkomend probleem. Dagelijks komen ze klanten tegen die hier last van hebben. Hoe lang is het geleden dat je een goede nachtrust hebt gehad? Kun je je dat niet meer herinneren? Dan is het NU tijd voor een massage. Voldoende slapen is ontzettend belangrijk. Tijdens je slaap herstelt je lichaam zich. Massage helpt je om beter te ontspannen, waardoor je gemakkelijker in slaap valt.

4. Je bent niet te genieten

Raak je vanwege het minste of geringste ontzettend geïrriteerd? Kun je niemand om je heen verdragen, worden anderen kriegel van je en weet je ook niet meer wat je met jezelf aan moet? Ben je om wat voor reden dan ook emotioneel uit balans? Dan heb je beslist NU een massage nodig.

5. Je hebt je kookpunt bereikt

Stapelt de stress zich dag in dag uit steeds verder op, zonder dat je maatregelen neemt om dit te verminderen? Dan bereik je op een gegeven moment je kookpunt. Zo nu en dan is het gewoon nodig om de druk van de ketel te halen. Hoe doe je dat? Door NU een massage te ondergaan! Massage is een goede manier om het niveau aan stresshormonen in je lichaam te verlagen en het niveau aan endorfine te verhogen!

6. Je hebt jezelf overtroffen!

Je kent ze vast wel; die lastige uitdagingen die je in het dagelijkse leven tegenkomt en waar je enorm tegenop kijkt. Je moet een lastig gesprek voeren of je krijgt een onmogelijke opdracht. Wanneer je er dan in slaagt om jezelf te overtreffen, dan mag je daar zelf best iets tegenover stellen om jezelf te belonen. Wat dan? Een massage natuurlijk!

7. Je bent blij en tevreden

Ook dit zijn tekenen dat je snel een massage moet ondergaan, Want je wil natuurlijk dat dit gevoel zo lang mogelijk duurt. Een massage werkt ook preventief op allerlei lichamelijke en geestelijke klachten. Wacht dus niet tot je in een dip komt, maar voorkom dat je in een dip terechtkomt, door meteen een heerlijke massage te ondergaan!

 

                              

Kijk in het nieuwsoverzicht voor meer leuke weetjes en acties!                    Bron: wellnessacademie.com